Het kappen van een boom

Wanneer een boom te groot is geworden, te veel schaduw geeft, overlast veroorzaakt of er conditioneel slecht aan toe is, kan dit een reden zijn om een boom te kappen. Maar ook bij een verandering in de directe omgeving van de boom, zoals bijvoorbeeld een verbouwing, kan het nodig zijn om een boom te kappen.

Leliveld Boom Service is gespecialiseerd in het kappen van bomen. Bomen in tuinen, weilanden, bos of andere moeilijk bereikbare plekken staan, elke boom kunnen wij op een verantwoorde en veilige manier kappen.

Hoe kappen wij de boom op een verantwoorde en veilige manier voor u?

Een boom kan op verschillende wijzen gekapt worden. Veelal gebeurd dit door het gebruik van klimtechnieken. Maar afhankelijk van de situatie kan hierbij ook een hoogwerker of telekraan ingezet worden. Met name bij moeilijk bereikbare plekken of wanneer het niet meer veilig en verantwoord is om in een boom te klimmen, kan een telekraan of hoogwerker uitkomst bieden.

Is er een kapvergunning nodig?

Wanneer er een kapvergunning nodig is, kunnen wij deze voor u als service, aanvragen bij de betreffende gemeente. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Het wegfrezen van de overgebleven stronken

Wij kunnen, indien gewenst, de overgebleven stronken voor u wegfrezen met behulp van een stobbefrees. Dit kan handig zijn in wanneer er bijvoorbeeld bestraat moet worden.

Meer informatie of advies nodig?

Laat u dan door Leliveld Boom Service adviseren over de verschillende mogelijkheden of het kappen van uw boom.  Bel 055 – 785 1 456 of mail naar info@leliveldboomservice.nl

image1 (1)
image2
image4
Den kappen naast schuur

Het snoeien en onderhoud van een boom

De meeste bomen moeten goed gesnoeid en onderhouden worden om ze veilig te houden. Zeker met de heftige stormen die zo nu en dan voorkomen. Door tijdig onderhoud kan er voorkomen worden dat ze overlast of schade veroorzaken aan eigendommen van u of derden. Iedere boom is uniek en daarom zijn er verschillende snoeimogelijkheden.

Leliveld Boom Service is gespecialiseerd in het snoeien en onderhoud van bomen. Elke boom, van jong tot oud, van fruitbomen tot monumentale bomen kunnen wij op een vakkundige manier voor u onderhouden en snoeien.

Het snoeien van jonge bomen

Jonge bomen worden vaak vergeten, omdat ze vaak nog relatief klein zijn. Maar het snoeien van deze bomen is juist erg belangrijk. Deze bomen zijn namelijk de toekomst. Bij jonge bomen heeft men het over veelal over begeleidingssnoei. Dit betekent dat de boom zo wordt gesnoeid, dat deze in de toekomst zo min mogelijk problemen of overlast veroorzaakt.

Het snoeien van volwassen bomen

Dit zijn meestal grote bomen, ze staan al een behoorlijk aantal jaren te groeien. Om deze bomen gezond en vooral veilig te houden, is het van belang dat deze goed en vakkundig gesnoeid worden. Hierbij worden onder andere probleemtakken en dode takken uit de boom verwijderd. Ook wordt er gekeken naar overbelasting van takken. Belemmering van zon kan ook een reden zijn om de boom te snoeien. Door het snoeien ontstaat er vaak weer een hoop extra licht.

image3

Het snoeien van fruitbomen

Fruitbomen vragen een andere manier van snoeien. Dit voor de bevordering van de fruitopbrengst. Een goede snoei, levert meer fruit op. Maar het voorkomt ook het onnodig breken of doorbuigen van takken door overbelasting. Door een fruitboom jaarlijks te snoeien ontstaat er voor de boom een prettige leefomgeving. De boom blijft in een goede conditie en voorziet u jaarlijks van vers fruit. Een mooie bijkomstigheid.

Meer informatie of advies nodig?

Laat u dan door Leliveld Boom Service adviseren over het snoeien van uw boom of de andere mogelijkheden. Bel 055 – 785 1 456 of mail naar info@leliveldboomservice.nl

 

p5p4p3

 

 

 

Het planten van bomen

Het planten van bomen lijkt eenvoudig maar niet iedere boom kan op elke plek groeien en bloeien. Sommige bomen houden van een plek in de schaduw, andere bomen groeien weer beter in de volle zon. Daarom is de keuze van de boomsoort afhankelijk van de plek waar deze moet komen te staan. Maar ook wat het toekomstige eindbeeld (boom op volwassen leeftijd) van de boom moet worden.

De plantplaats en grondsoort maken een belangrijk onderdeel uit van de toekomst van de boom. Wanneer de boom is geplant, dan start de nazorg. De nazorg kan naar uw wens worden afgesproken. In de jaren daarna groeit de boom verder en kan de boomverzorging beginnen.

Het planten van hagen / erfafscheidingen

Naast het planten van bomen, planten wij ook hagen zoals bijvoorbeeld coniferenhagen of beukenhagen. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact met ons op.

Meer informatie of advies nodig?

Laat u dan door Leliveld Boom Service adviseren over de verschillende mogelijkheden. Bel 055 – 785 1 456 of mail naar info@leliveldboomservice.nl

De nieuwe bomen zijn erAanplant jonge bomenFoto tijdens het plantenPlanten met behulp van rupskraan2 bomen planten in een tuin (ilex)

Leliveld Boom Service heeft een ruime ervaring met het planten van bomen.

 

 

Boomadvies

Een van de specialismen van Leliveld Boom Service is het geven van onafhankelijk boomadvies of het uitvoeren van een boomveiligheidscontrole. Dit wordt ook wel VTA (visual tree assesment) genoemd.

Wat houdt het in?

Een boomspecialist van Leliveld Boom Service voert een visueel onderzoek uit voor een boom. Zo kan de conditie van de boom bepaald worden en of deze bijvoorbeeld ziek is en mogelijk een gevaar is voor de omgeving. Tijdens het onderzoek wordt er onder andere gekeken naar verschillende kenmerken van de boom:

  • De aanwezigheid van vruchtlichamen (bijvoorbeeld paddenstoelen of zwamvorming)
  • Het groeigedrag van de boom
  • Vlekken of breuken van de bast of stam.
  • Vlekken op de bladeren
  • Oude of nieuwe wonden

Als er geen zichtbare gebreken zijn aangetroffen, dan beperkt het onderzoek zich tot deze fase.

Zijn er vermoedens van een gebrek aan een boom, waarvan de zichtbaarheid niet volledig visueel of voldoende kan worden bepaald? Dan kan de ernst van het gebrek onderzocht worden door middel van nader onderzoek. Het gebrek wordt door middel van nader onderzoek nauwkeurig in kaart gebracht. Onderzoekstechnieken die hierbij gebruikt kunnen worden zijn zoal een stabiliteitscontrole, een restwandbepaling, een picusmeting of het toepassen van de prikstok en hamer.

Voor wie?

Het geven van boomadvies kunnen wij voor iedereen verzorgen. Indien nodig ontvangt u hiervan een schriftelijk of digitaal rapport opgemaakt door een boomspecialist van ons.

Meer informatie of advies nodig?

Laat u dan door Leliveld Boom Service adviseren. Bel 055 – 785 1 456 of mail naar info@leliveldboomservice.

 

 

Over ons

Leliveld Boom Service,opgericht door Jasper Leliveld, is al een geruime tijd actief in Ugchelen, Apeldoorn en omstreken.

Jasper heeft na zijn opleiding jaren ervaring opgedaan bij een collega boomverzorgersbedrijf. In 2010 heeft Jasper de gercertificeerde opleiding European Tree Worker samen met de opleiding Boom Veiligheids Controleur met goed resultaat afgerond.

Door de ruime werkervaring en passie voor bomen in combinatie met de juiste kennis en opleidingen is Leliveld Boom Service ontstaan. Zo staan kwaliteit, klantvriendelijkheid en service bij ons voorop. Uw boom, onze service!

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst maken wij een vrijblijvende offerte. Wij komen dan graag kosteloos langs. We bespreken uw wensen, we bekijken de situatie ter plaatse en eventuele randzaken zoals bijvoorbeeld een kapvergunning. Op basis van deze informatie ontvangt u van ons een offerte op maat.

Waar kijken we zoal naar bij het maken van de offerte?

  • De toestand van de boom. Is er haast bij in verband met een acuut gevaar voor de omgeving? Zoals bijvoorbeeld loshangende takken, het dreigen om te vallen van een boom of een ziekte van de boom.
  • De omgeving. Staan er gebouwen, schuurtjes of andere objecten in de nabije omgeving of onder de boom?
  • Op welke wijze kan de boom gesnoeid of gekapt worden? Met behulp van klimtechnieken, een hoogwerker of bijvoorbeeld een telekraan?
  • Zijn er verdere maatregelen die genomen dienen te worden om de boom veilig en gezond te houden?
  • En uiteraard uw wensen en de boom zelf.
image6
p1
p2